NAC haalt veertigvoudig international van Estland in huis

31 juli 2017, 19:38

Er kwam tot dusver al een karrenvracht aan huurlingen van Manchester City naar NAC Breda, maar de promovendus heeft maandag een transfer van een compleet andere orde voltooid. De selectie van Stijn Vreven krijgt namelijk per direct versterking van de 24-jarige Karol Mets.

De controlerende middenvelder is veertigvoudig international van Estland en heeft zich voor drie seizoenen verbonden aan NAC. Sinds 2015 speelde hij voor Viking FK uit Noorwegen, waar hij een vaste waarde was in de basis. NAC is dan ook content met het aantrekken van de international. "Met Karol halen wij een veelzijdige speler in huis, die op meerdere posities uit de voeten kan", reageert technisch directeur Hans Smulders.

"Hij zal zich in eerste instantie richten op de positie van verdedigende middenvelder, maar kan ook op de posities links in de verdediging (links centraal en linksback) uit de voeten. Daarnaast heeft hij al veel ervaring opgedaan, zowel op clubniveau als in het internationale speelveld. Het is een speler die in staat is om die ervaring over te brengen naar de rest van de groep. Karol kan zich hier goed verder ontwikkelen en door hem drie jaar te binden creëren we weer meer transferwaarde in de selectie", zegt hij tevreden.

Voorheen kwam Mets ook uit voor Flora Tallinn, Warrior Valga en Tulevik Viljandi uit eigen land. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen