Wenger: "Aflopende contracten ideaal voor Arsenal"

31 juli 2017, 08:07

Als het einde van contracten van bepaalde spelers in het zicht komt, is haast doorgaans geboden voor de clubs. Vaak zijn er dan twee mogelijkheiden: verlengen of verkopen. Manager Arsene Wenger ziet echter geen reden om zich zorgen te maken over de verbintenissen bij Arsenal die volgend jaar zomeraflopen. Hij noemt dit zelfs 'ideaal'.

Bij Arsenal loopt zowel Alexis Sánchez als Mesut Özil uit contract. Dat zijn meteen de grootste smaakmakers van The Gunners, maar ook Alex Oxlade-Chamberlain, Santi Cazorla, Jack Wilshere en Kieran Gibbs zijn het laatste jaar van hun huidige verbintenis ingegaan. Wordt er dus niet verlengd met deze spelers, dan kunnen ze aan het eind van het seizoen gratis de deur uit lopen.

Wenger maakt zich echter niet druk. "Ik denk dat het een ideale situatie is", zegt de Fransman volgens Sky Sports. "Als je een speler bent haal je er het maximale uit tot je contract afgelopen is. De prestaties hangen echt niet af van de lengte die je contract nog heeft. Als dat zo zou zijn, zouden we iedereen vol vreugde voor twintig jaar vastleggen", stelt de Fransman.

"In de toekomst zal je steeds meer spelers met aflopende contracten zien", voorspelt Wenger verder. "Waarom? Omdat transfersommen zelfs voor normale spelers zó hoog worden dat het ervoor zorgt dat spelers hun contracten uitdienen, omdat clubs dan minder snel de vraagprijs zullen betalen. Ik ben ervan overtuigd dat het in de volgende tien jaar gebruikelijk wordt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen