Van Es en Martens botsen alleen letterlijk met elkaar

30 juli 2017, 07:00

Het was een komisch gezicht. Lieke Martens rende na haar verzilverde vrije trap tegen Zweden richting de bank om de goal met de wissels en staf te vieren, maar werd toen opeens omver gekegeld door een teamgenote. Het was Kika van Es, nota bene haar kamergenootje. Waar de twee letterlijk tegen elkaar aan botsten, doen ze dat figuurlijk gezien niet: ze zijn al heel lang zeer goede vrienden.

De Oranje Leeuwinnen waren door het dolle heen toen Martens de 1-0 tegen Zweden had aangetekend en in de feestvreugde beukte Van Es per ongeluk Martens omver. "We liepen naar elkaar toe en botsten toen tegen elkaar aan. Toen viel zij op de grond. Het was niet bewust natuurlijk, haha. Ik weet niet precies hoe het ging, we moeten de beelden even afwachten", knipoogt Van Es in gesprek met FCUpdate.nl. We vertelden Martens wie de boosdoenster was, aangezien ze dat zelf niet doorhad. "Mijn kamergenootje? Oh. Haha, gelukkig landde ik redelijk zacht."

De twee konden er alleen maar hartelijk om lachen. Dat kunnen ze sowieso heel goed met elkaar. Van Es (25) en Martens (24) speelden vroeger al samen bij de Boxmeerse club Olympia'18 en gingen op jonge leeftijd al veel met elkaar om. "We kennen elkaar heel goed", vertelt Martens. "We woonden maar vier kilometer van elkaar vandaan, zijn met elkaar opgegroeid en zijn echt heel goede vrienden. Onze ouders zijn ook goed met elkaar bevriend. We zijn het hele toernooi samen. Het is mooi om mee te maken. Het maakt het EK alleen maar specialer", vindt Martens.

Van Es geeft aan dat de chemie ook binnen de lijnen aanwezig is. Dat komt op dit EK absoluut aan het licht, aangezien de twee speelsters een aardige tandem vormen op de linkerflank bij de Oranje Leeuwinnen. "Het is heel fijn om met Lieke te spelen. We weten heel goed wat we aan elkaar hebben en voelen elkaar goed aan. Ik weet dat ik altijd de bal bij haar kwijt kan en dat is, als back, wel heel erg fijn."

Bekijk onze videointerviews na Nederland-Zweden:

- Scorende Miedema: "Kan niet wakker liggen van kritiek"

- Uitbinker Martens: "Transfer naar Barça geeft vertrouwen"

- Groenen wéér goed: "Gewoon lekker aan het voetballen"

- Van Es beukt Martens omver: "Botsten tegen elkaar aan"

- Sfeermaakster Van de Sanden: "Ik hou echt van alle fans"

Door: Koen Jans - Foto boven: Orange Pictures

[photo,107714,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen