Nederland
2 – 0
Oostenrijk

Super Cup dankzij uitblinker Alves prooi voor PSG

Super Cup dankzij uitblinker Alves prooi voor PSG

29 juli 2017 – Dani Alves was direct belangrijk voor Paris Saint-Germain bij zijn officiële debuut voor de Fransen. In de strijd om de Super Cup tegen AS Monaco werd mede dankzij een doelpunt van de verdediger met 1-2 gewonnen. Daarmee heeft PSG de eerste prijs van het seizoen alweer te pakken.

Het was landskampioen AS Monaco dat in het Stade de Tanger op voorsprong kwam. Op aangeven van Youri Tielemans schoot Djibril Sidibe de 1-0 binnen. Bij AS Monaco begon de van Feyenoord overgekomen Terence Kongolo in de basis. Na de pauze zorgde Paris Saint-Germain al snel voor de gelijkmaker. Alves schoot een vrije trap op prachtige wijze binnen.

De bekerwinnaar liet het daar niet bij zitten, want nog geen kwartier later was het opnieuw raak. Ook nu was Alves weer zeer belangrijk voor PSG. Op zijn aangeven tekende Adrien Rabiot voor de 1-2. Radamel Falcao was in de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer. Daarmee was de Super Cup een prooi voor PSG. Het is voor de vijfde keer op rij dat de club de prijs weet te pakken.

gerelateerd