Overlevende Chapecoense-ramp staat voor rentree

28 juli 2017, 21:55

Alan Ruschel, één van de overlevenden van de vliegramp eind november vorig jaar waarbij de selectie van Chapecoense betrokken was, staat voor zijn rentree. De 27-jarige verdediger uit Brazilië krijgt naar verwachting op maandag 7 augustus in een oefenduel met FC Barcelona in Camp Nou speeltijd.

De selectie van Chapecoense was eind november vorig jaar op weg naar Colombia voor het eerste duel met Atlético Nacional in de finale van de Copa Sudamericana, toen het vliegtuig neerstortte in de buurt van Medellin. Hierbij kwamen 71 van de 77 inzittenden om het leven. Drie spelers overleefden de ramp. Naast Ruschel zijn dit Neto en Jackson Follmann. Bij laatstgenoemde moest wel een been worden geamputeerd.

Ruschel lag na de ramp twee weken in het ziekenhuis, waar hij aan zijn onderrug werd geopereerd. Hij hervatte onlangs voorzichtig de training. "Zijn rentree wordt een belangrijke stap in zijn herstel en in de heropbouw van de club", aldus Chapecoense in een verklaring over de aanstaande comeback van Ruschel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen