Zwak PSV gaat in voorronde Europa League af tegen Osijek

28 juli 2017, 07:48

PSV heeft in de heenwedstrijd tegen NK Osijek een teleurstellend resultaat geboekt. In eigen huis gingen de Eindhovenaren donderdag met 0-1 onderuit tegen de huidige nummer zes van de Kroatische competitie. De tegentreffer werd gemaakt vanaf de stip.

Na een stroef begin voerde PSV het tempo op en werd het langzaam dreigender. Het leidde tot een handjevol goede kansen voor Steven Bergwijn, Marco van Ginkel en Jorrit Hendrix. Maar in alle kansen miste de precisie, het vizier stond nog niet op scherp in de ploeg van Philip Cocu.

Toen PSV na rust verder ging met druk zetten en opnieuw aanspraak maakte op de 1-0, zat de openingstreffer er echt aan te komen. Het publiek voelde dat en liet zich nog eens extra horen in Eindhoven. Controleur Hendrix bleef sterk in de duels op het middenveld, terwijl Van Ginkel nog meer naar voren ging spelen om Luuk de Jong te ondersteunen.

Maar het was verrassend genoeg niet PSV dat de score opende, maar de bezoekers uit Kroatië. Na een overtreding van Joshua Brenet ging de bal terecht op de stip. Borna Barisic bleef koeltjes en schoot vanaf elf meter feilloos raak. Vlak daarvoor kon Jeroen Zoet zijn ploeg nog wél redden, toen Daniel Schwaab in de fout ging en de bal zo in de voeten van een tegenstander schoof. 

Het elftal van Cocu had er duidelijk niet op gerekend en werd na de tegengoal slordiger. De Jong, die al geen geweldige wedstrijd speelde, kon op een dreigende kopbal uit een corner nauwelijks worden betrokken in het spel. Ook de buitenspelers konden niet voor genoeg dreiging zorgen. Niet voor niets werd Jürgen Locadia vervangen voor Gaston Pereiro en werden ook Davy Pröpper en Hirving Lozano in de ploeg gebracht als aanvallende versterkingen.  

Ook in de slotfase kon PSV geen vuist maken tegen Osijek, dat gegroepeerd op eigen helft bleef staan en weinig weggaf. Sterker nog, de Kroaten kregen zelfs nog een gevaarlijke kopkans waarbij Zoet in actie moest komen om een groter drama voor PSV te voorkomen. Volgende week wordt het een moeilijke klus voor de Eindhovenaren in Kroatië, waar in ieder geval minimaal één keer het net gevonden moet worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen