Keizer: "Denk dat we tegen Nice de knop om kunnen zetten"

25 juli 2017, 19:07   Bijgewerkt: 25 juli 2017, 19:48

Voor Ajax wacht woensdag het belangrijke duel met OGC Nice in de voorronde van de Champions League. In Amsterdam waren de gedachten de afgelopen weken logischerwijs vooral bij Abdelhak Nouri. Tegen de Zuid-Fransen moet de ploeg van Marcel Keizer er ondanks alles toch staan.

Dat het lastig is voor de groep om de knop om te zetten, beaamt Keizer tijdens de persconferentie voor het duel. "We hebben het elke dag over Appie. Het is heel ernstig wat er met hem gebeurd is en iedereen heeft er veel moeite mee. Ik heb wat mensen gebeld die in eenzelfde of soortgelijke situatie terecht zijn gekomen. We hebben ook vooral geprobeerd om zijn familie te steunen. Voor hen is het nog erger. Maar we hebben van hen ook veel steun gehad", blikt de trainer terug op de afgelopen weken. "Ik denk dat we de knop om kunnen zetten, maar dat zal woensdag blijken."

Keizer ging ook in op de situatie van Mitchell Dijks die, nadat Ajax er niet in slaagde een goede linksback te contracteren, weer bij de selectie hoort. In Frankrijk komt hij nog niet in actie. "Hij zal vrijdag meedoen in een oefenduel. Daarna kijken we hoe het ervoor staat voor de return tegen Nice. We hebben samen gezeten en een aantal dingen besproken. Hij heeft me verzekerd dat hij er klaar voor is."

Met Nice treft Ajax één van de sterkst mogelijke tegenstanders in de voorronde Champions League. Toch heeft Keizer er vertrouwen in. "Ik verwacht dat wanneer we ons niveau halen we in balbezit veel kunnen creëren. Maar we moeten wel oppassen voor de omschakeling. Het Franse voetbal is fysiek sterker, terwijl het Nederlands voetbal vooral gebaseerd is op techniek en tactiek. De derde plek van Nice geeft aan dat het een goede ploeg is", stelt de trainer, die het lastig vindt om een favoriet aan te wijzen. "Ik denk dat het over twee wedstrijden gezien fifty-fifty is. Het kunnen mooie duels worden."

Eerder al liet Keizer weten dat de spelers zelf mochten aangeven of ze in staat waren om tegen Nice te spelen. "Ik heb iedereen in de groep gesproken en ze kunnen allemaal spelen", geeft de coach aan. Het duel tussen Ajax en Nice staat woensdag voor 20.45 uur op het programma.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen