De Mos over Oranje-vrouwen: "Veel kwamen onbeholpen over"

De Mos over Oranje-vrouwen: "Veel kwamen onbeholpen over"

25 juli 2017 – Aad de Mos tempert de euforie over de Oranje-vrouwen. Zonder enig puntenverlies op het EK in eigen land maken de Leeuwinnen zich op voor de kwartfinale. Maar De Mos is niet onder de indruk van de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

"Ik was heel enthousiast na de eerste poulewedstrijd tegen Noorwegen, maar je ziet het per duel minder worden", zegt de oud-trainer en analyticus Omroep West. "Je ziet dat de meiden niet gewend zijn veel wedstrijden in korte tijd te spelen."

Oranje versloeg maandag België met 2-1 en verzekerde zich daarmee ook van de groepswinst. De Mos vond de Nederlandse vrouwen matig spelen. "Veel spelers kwamen onbeholpen over. Alleen Lieke Martens speelt echt geweldig. Zij is een lust voor het oog. Ik snap wel dat zij komend seizoen bij Barcelona voetbalt."

De Mos noemt de Oranje-vrouwen een hype. "Dat het allemaal zo geweldig is en leuk om naar te kijken. Waarschijnlijk gebeurt dit omdat het EK in Nederland plaatsvindt en er nu geen andere kampioenschappen plaatsvinden. Wimbledon is voorbij, de Tour de France nu ook."

gerelateerd