Er moet heel wat gebeuren wil Strootman weggaan uit Rome

23 juli 2017, 16:37

Het heeft er alle schijn van dat Kevin Strootman nog lange tijd bij AS Roma zal blijven. De 27-jarige middenvelder tekende eind mei tot medio 2022 bij in Rome en deed dat niet voor niets. Hij vindt het een club met veel mogelijkheden en is bovendien verliefd op de hoofdstad van Italië.

Strootman werd de afgelopen jaren ondanks zijn blessureleed weleens in verband gebracht met andere clubs, maar bleef Roma trouw. Daar was hij afgelopen seizoen, waarin Champions League-voetbal behaald werd met een tweede plaats in de Serie A, fit en een vaste waarde. "Het was een opluchting om weer op het veld te staan, zeker in het begin. De staf heeft me erg goed geholpen. Ik heb afgelopen seizoen vijftig wedstrijden gespeeld en we hebben ons voor de Champions League geplaatst. Ik voel me goed en ben blij dat ik de steun van de club kan terugbetalen op het veld", zegt Strootman tegen NBC.

Het moge duidelijk zijn dat Strootman zich lekker voelt in de Italiaanse hoofdstad. "Rome is Rome en het is lastig om hier weg te gaan. We hebben allemaal de ambitie om hier prijzen te winnen", aldus de middenvelder, die dankbaar is voor de steun die voorzitter James Pallotta hem gaf. "Hij heeft me naar Roma gebracht toen het sportieve project hier begon. Hij heeft met altijd gesteund, zelfs tijdens mijn blessure was hij er altijd voor mij. Hij is precies zoals een voorzitter moet zijn", aldus Strootman.

De Oranje-international zag Francesco Totti deze zomer na 25 jaar bij het eerste van Roma afzwaaien. "Hij vertelde ons hoe mooi het was toen Roma in 2001 de Scudetto won en hoe de stad deze prijs vierde, drie maanden lang. Als je hier iets wint, dan gebeuren er speciale dingen. En de stad? Die is zo prachtig dat je hem niet kan vergelijken met andere plaatsen", besluit Strootman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen