Vertrokken Bonucci geeft uitleg: "Ik voel me geen verrader"

22 juli 2017, 10:48

Eén van de meest opvallende transfers van de zomerse periode is die van Leonardo Bonucci van Juventus naar AC Milan. De solide verdediger was de afgelopen zeven jaar een vertrouwd gezicht in de defensie van de recordkampioen, maar gaat nu zijn geluk beproeven bij het opgeleefde AC Milan. Bonucci vindt niet dat hij De Oude Dame heeft verraden.

Dat zegt de dertigjarige Italiaan in een uitgebreid interview met La Gazzetta dello Sport. "Het leven zit vol met periodes die tot een einde komen. In het afgelopen seizoen werd het gevoel van de kant van Juventus en van mij iets minder. Daardoor hebben we besloten afscheid van elkaar te nemen. Om honderd procent te kunnen geven, moet ik mij belangrijk voelen. Ik stond bij Juventus wel in de basis, maar dat was voor mij niet genoeg. Zelfs de mooiste huwelijken komen soms tot een einde."

Bonucci is niet over één nacht ijs gegaan, geeft hij aan. "Ik heb Juventus veel gegeven en andersom. Het was geen gemakkelijke keuze, omdat je zeven seizoenen niet zomaar opzij schuift. Toch is dit de beste oplossing, voor Juventus, Milan en mijzelf", aldus de international, die niet bank is om dit seizoen met Milan in Turijn te spelen. "Ik voel me geen verrader, door wat ik heb gegeven aan de club. Als de fans me uitfluiten, dan zal dat me alleen maar meer motiveren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen