Willem II
1 – 0
PEC Zwolle

Liverpool heeft met Robertson nieuwe linksback binnen

Liverpool heeft met Robertson nieuwe linksback binnen

21 juli 2017 – Liverpool heeft zich versterkt met Andrew Robertson. De linksback komt over van Hull City en zette vrijdag zijn handtekening onder een meerjarig contract. Naar verluidt legt Liverpool zo'n elf miljoen euro neer voor de 23-jarige Schot.Robertson degradeerde afgelopen seizoen met Hull City uit de Premier League en is blij met de stap hogerop. "Het voelt nog heel onwerkelijk. De afgelopen weken werd veel gespeculeerd en ik ben blij dat ik nu speler van Liverpool ben." Voor Robertson een bijzondere transfer, aangezien hij vier jaar geleden nog niet actief was in het profvoetbal. De Schot werkte toen in een supermarkt. "Mijn familie is heel trots op deze transfer en wat ik bereikt heb."

De verdediger kon bij zijn presentatie rekenen op mooie woorden van manager Jürgen Klopp. "Dit is een grote stap voor Andrew. Ik vind zijn verhaal prachtig, waar hij vandaan moest komen om dit te bereiken. Als je hem spreekt is het duidelijk hoe zijn ontwikkeling tot stand is gekomen. Hij heeft veel talent en goede kwaliteiten. Hij heeft ervaring in de Premier League en de mentaliteit en kwaliteit om nog beter te worden."

Liverpool meldt verder via de officiële kanalen dat Kevin Stewart de omgekeerde weg zal bewandelen. Hij maakt de overstap naar Hull City. De middenvelder speelde sinds 2014 bij Liverpool, maar kwam slechts tot twintig officiële wedstrijden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 januari 2021

  2. donderdag 21 januari 2021