Update: Afrika Cup verhuist naar de zomermaanden

20 juli 2017, 23:32

Na het Europees kampioenschap en het wereldkampioenschap wordt in de toekomst ook de Afrika Cup uitgebreid. Aan het toernooi deden dit jaar nog zestien teams (vier poules van vier) mee, maar per 2019 zullen er 24 landen aanwezig zijn. Dat betekent dat bijna het halve continent (54 landen) aanwezig is.

Het toernooi krijgt dus dezelfde opzet als het Europees kampioenschap van afgelopen jaar. Zes poules met vier teams, waarvan in ieder geval de eerste twee doorgaan. Ook de vier beste nummers drie mogen zich op gaan maken voor de kwartfinales.

Het toernooi van 2019 zal worden gehouden in Kameroen dat ook titelhouder is. Het is nog onduidelijk of het traditioneel getrouw plaatsvindt in de winter of dat het naar de zomermaanden (juni/juli) wordt verplaatst. Die beslissing volgt later.

Update 23:32: Afrika Cup verhuist naar de zomer

In 2019 zal de Afrika Cup worden gehouden in de zomermaanden, dat meldt Sky Sports. De Afrika Cup is altijd berucht geweest door haar plek op de agenda in januari en februari, waardoor veel clubs middenin het seizoen spelers moesten afstaan aan de nationale bonden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen