Celta de Vigo lijkt zich aan te dienen voor Sam Larsson

Celta de Vigo lijkt zich aan te dienen voor Sam Larsson

19 juli 2017 – Waar gaat Sam Larsson deze zomer heen? Dat is een vraag die veel Friezen momenteel bezighoudt. Mogelijk ligt de toekomst van de Zweedse flankenflitser in Galicië. Celta de Vigo bevindt zich nadrukkelijk in de strijd om de 24-jarige Scandinaviër, als we Marca moeten geloven.

Celta gaat volgens de toonaangevende Spaanse sportkrant een bod uitbrengen op Larsson, omdat het Nolito (naar Sevilla) heeft misgelopen. De halvefinalist van het vorige Europa League-seizoen zouden bereid zijn om 6 miljoen euro neer te leggen. "Hij is een geweldige speler die al jaren zijn waarde aantoont, maar we hebben meerdere opties", zegt Felipe Minambres, de technisch directeur van Celta. De Telegraaf zei onlangs al dat Celta tevergeefs 4,5 miljoen euro op Larsson had geboden.

Larsson speelde tot dusver 96 duels in de Eredivisie, waarin hij 24 keer trefzeker was. De vleugelaanvaller is drievoudig international van Zweden. Met John Guidetti staat er al een landgenoot van de Heerenveen-speler onder contract bij Celta. De Denen Pione Sisto, Daniel Wass en Andrew Hjulsager zorgen voor een Scandinavische enclave bij de Spaanse club. Deze wordt mogelijk dus groter, als Larsson komt.

Larsson ontbrak deze week, tot onvrede van sc Heerenveen, op eigen initiatief op de selectiefoto van de Friezen.

gerelateerd