Tete leeft erg mee: "Abdel is als een broertje voor mij"

19 juli 2017, 08:21

Kenny Tete was een paar maanden geleden nog speler van Ajax, maar stond dinsdagavond opeens tegenover de club waar hij groot werd als speler. De rechtsachter won met Olympique Lyon met 2-0 van zijn Amsterdamse oud-werkgever. Na afloop ging het logischerwijs over Abdelhak Nouri, met wie Tete ook erg meeleeft.

Tete kan niet bevatten dat Nouri, zijn oud-teamgenoot, kampt met ernstige en blijvende hersenschade. "Ik kan het nog steeds niet geloven", zegt de rechtsachter van Lyon tegen Ajax TV over Appie. "Ik vind het vervelend dat ik nu overal niet bij kan zijn. Abdel is als een broertje voor mij. Ik hoef dat niet uit leggen. Het is heel moeilijk", vertelt Tete, voor wie het uiteraard lastig is om over de situatie te praten. "Heel Amsterdam weet wie Appie is. Ik zat elke ochtend met hem aan tafel. Ik hoop alleen maar dat het zo snel mogelijk beter zal gaan."

Los van het verhaal-Nouri voelde het voor Tete wel apart om tegen Ajax te spelen, zo zegt de vleugelverdediger. Ook omdat hij een tijdje geen wedstrijden meer gespeeld heeft. "Ik ben pas een week bezig, speel nog maar net mee en moet nog even wennen aan mijn nieuwe teamgenoten. Dat is wel logisch; het is een traject. Ik ben wel goed ontvangen hier, ik voel me geliefd. Dat had ik wel nodig; een nieuwe club, een nieuwe uitdaging. Ik moest aan mezelf denken en dat heb ik gedaan. Ik hoop dat er veel mooie momenten gaan komen bij Lyon."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen