Oostenrijk wint op vrouwen-EK Alpenonderonsje met Zwitsers

18 juli 2017, 20:08

Oostenrijk heeft dinsdag het 'Alpen-onderonsje' met Zwitserland op het EK voor vrouwen gewonnen. Nina Burger maakte in Deventer het enige doelpunt en bezorgde haar land een prima start op het toernooi. De Zwitsers eindigde hun eerste EK-duel met tien vrouwen.

Vanaf het beginsignaal was Oostenrijk de bovenliggende ploeg. Zwitserland werd onder druk gezet, en kwam daar moeilijk onderuit. Het resulteerde al na een kwartier in de 1-0 van Burger. Oog in oog met de doelman faalde de spits niet en tekende zij voor haar 33ste interlandgoal.

Het lukte Oostenrijk niet om het overwicht uit te drukken in meer doelpunten. De ploeg kwam wel in een zetel na een rode kaart van Rahel Kiwic. De Zwitserse trok na een uur aan de noodrem. Ze leek daarmee een Oostenrijk doelpunt te voorkomen, maar moest wel inrukken. Met de overtalsituatie werd Burger nog regelmatig gezocht door Oostenrijk, maar leverde dat niets op.

Later op dinsdagavond spelen Frankrijk en IJsland tegen elkaar in poule C. De Fransen behoren tot de favorieten voor de eindzege op het EK.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen