Leidersrol verwacht van Strootman: "Dat is prima"

18 juli 2017, 12:19

Kevin Strootman kijkt met frisse moed en veel vertrouwen vooruit naar het komende seizoen. "Ik ben ervan overtuigd dat we dit jaar grote dingen kunnen bereiken", zegt de middenvelder van AS Roma tijdens het trainingskamp van de Italiaanse topclub in Detroit.

In gesprek met het clubkanaal van Roma blikt Strootman vooruit op het komend seizoen. "Onze clubleiding weet hoe je een sterk team moet opbouwen. Dat hebben ze de afgelopen jaren laten zien en dat komt dit seizoen ook weer goed", aldus de Nederlandse international, die wil voortborduren op het afgelopen jaar. "Ik ben tevreden over het einde van het vorige seizoen, waarin ik mijn contract verlengd heb en waarin we met de tweede plaats ons direct geplaatst hebben voor de Champions League."

"Het is mooi dat we een tijdje rust hadden en nu weer veel tijd met elkaar doorbrengen", stelt Strootman, die niet meer Luciano Spalletti, maar Eusebio Di Francesco voor zich heeft staan als trainer. "Er verandert altijd iets met een nieuwe coach. Ik heb, net als de andere spelers, al veel met hem gesproken. We werken keihard om klaar te zijn voor de competitie", vertelt de middenvelder.

Er wordt bij Roma een leidersrol verwacht van Strootman. "Ik ben altijd bereid om de jonge spelers te helpen, ook al is Daniele De Rossi onze echte leider. Ik wil gewoon mijn bijdrage leveren aan het pakken van prijzen, maar als anderen zeggen dat ik een leider ben, dan is dat prima. Ik zal het echter nooit zelf zeggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen