Ten Hag: "Loopt niet zomaar over deze tegenstander heen"

14 juli 2017, 00:01

Erik ten Hag zag FC Utrecht donderdagavond met 0-0 gelijkspelen tegen Valletta FC in de voorronde van de Europa League. Volgens de trainer was het vooral een probleem van kansen laten liggen. Daarnaast sprak hij over de invloed die het nieuws over Abdelhak Nouri had op de selectie.

"We kregen een paar goede kansen vanavond, maar de bal ging er helaas niet in", reageert Ten Hag op de website van FC Utrecht. En er waren heel veel momenten waarop we goed in de eindfase kwamen, maar dan verkeerde keuzes maken. Dat is normaal in deze fase van het seizoen, maar dat mag niet als je zoals wij nu om het echie speelt. Het luistert allemaal heel nauw." 

Valletta is niet bepaald een bekende tegenstander en Ten Hag denkt dan ook dat veel mensen dachten dat Utrecht op Malta wel even zou winnen. "Defensief speelden we uitstekend. We hebben bovendien de beste kansen gehad, maar helaas geen goal gemaakt. Dat was wel onze bedoeling. Het idee dat je even over een tegenstander uit een land als Malta heen loopt, is onterecht en onjuist. We hebben te maken met professionals."

Door het nieuws over Nouri waren enkele spelers niet met hun gedachten bij de wedstrijd. Ten Hag kan dat wel begrijpen. "Het nieuws over Abdelhak had een ongelooflijke invloed. Een aantal van onze jongens is zeer aangeslagen. Onze gedachten en gevoelens zijn bij Appie, bij zijn familie, zijn vrienden en de volledige Ajax-familie. Het nieuws wierp een schaduw over deze wedstrijd. Op dit soort momenten merk je dat de voetballerij één grote familie is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen