Willem II
0 – 0
PEC Zwolle

Werker voelde zich jojo bij Roda: "Ene week spelen, andere niet"

Werker voelde zich jojo bij Roda: "Ene week spelen, andere niet"

13 juli 2017 – Daryl Werker voelde zich bij Roda JC onder Yannis Anastasiou een 'jojo'. De centrale verdediger miste een duidelijk plan van de Griekse trainer, die in de nacompetitie moest vertrekken. Onder Huub Stevens in de nacompetitie kreeg hij het volste vertrouwen."In het begin van het seizoen was ik de vierde man voor de centrale posities achterin", zegt Werker op de website van Roda. "Toch ben ik altijd positief gebleven. Ik ben alleen maar harder gaan trainen, ook individueel op vrije dagen. Fysiek en conditioneel werd ik alsmaar sterker, dat gaven alle testen aan."

Half september tegen sc Heerenveen viel Werker in na de rode kaarten van Abdul Ajagun en Chris Kum. "Daarna heb ik alles gespeeld tot aan de winterstop. Maar na de winterstop werd ik ineens als een soort jojo gebruikt: ik mocht de ene week spelen en de andere week niet. Heel vreemd. Navraag bij de trainer bracht niet veel duidelijkheid. Ik denk dat het voor hem lastig was dat alle centrale verdedigers goed presteerden. Misschien wilde hij iedereen tevreden houden."

In de nacompetitie onder interim-trainer Stevens had 23-jarige Limburger wél een basisplaats. In het beslissende tweeluik met rivaal MVV maakte hij het enige doelpunt. "Huub Stevens sprak voorafgaand aan de wedstrijden tegen MVV het vertrouwen in mij uit. Hij vertelde me dat waar anderen meer moesten geven, ik wellicht wat rustiger aan moest doen."

Werker vervolgt: "Ik wilde te graag, vond hij, waardoor de focus op mijn taken soms weg was en ik bijvoorbeeld uit positie ging lopen. Met dat advies ben ik aan de slag gegaan. Ik vond het wel mooi om te horen dat iemand als Huub Stevens mij als voetballer kent."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 januari 2021

  2. donderdag 21 januari 2021