Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Verrassend: Alves niet naar ManCity, maar naar PSG

Verrassend: Alves niet naar ManCity, maar naar PSG

12 juli 2017 – De toekomst van Dani Alves ligt niet in Engeland, maar in Frankrijk. De 34-jarige verdediger uit Brazilië heeft woensdag een contract getekend bij Paris Saint-Germain, terwijl hij eerder deze zomer nog op weg leek naar Manchester City. Alves is afkomstig van Juventus.

Alves was jarenlang de vaste rechtsback bij FC Barcelona, dat hem medio 2008 voor ruim 40 miljoen euro wegkocht bij Sevilla FC. Afgelopen zomer stapte de Zuid-Amerikaan transfervrij over naar Juventus, waar hij ondanks een doorlopende verbintenis na goed overleg mocht vertrekken. Alves was in de voorbije voetbaljaargang zeker van waarde voor Juventus, toch werden beide partijen het eens over de ontbinding van het contract. De speler was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging.

Alves leek bij Manchester City nieuw emplooi te vinden. Daar zou hij worden herenigd met manager Pep Guardiola, met wie hij in het verleden al jaren succesvol samenwerkte bij FC Barcelona. Er deden geruchten de ronde dat de Braziliaan en de Engelse club al een principeakkoord hadden bereikt, maar een bevestiging van de deal bleef uit. Woensdag tekende Alves verrassend bij Paris SG, dat afgelopen seizoen achter AS Monaco tweede werd in de Ligue 1.

gerelateerd