Hoesen krijgt smaak te pakken bij San Jose Earthquakes

11 juli 2017, 07:39

Danny Hoesen begint steeds meer zijn draai te vinden bij San Jose Earthquakes, de club die hem van FC Groningen huurt. De Limburgse aanvaller maakte in de nacht van maandag op dinsdag weer een belangrijk doelpunt voor zijn Amerikaanse werkgever, in de met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Los Angeles Galaxy. Onze landgenoot heeft nu vier keer gescoord in de laatste acht duels.

Hoesen maakte na ruim een uur spelen de 3-1 voor San Jose Earthquakes, dat zich na een doelpunt van Jelle van Damme via twee goals van Chris Wondolowski had teruggeknokt van een achterstand. De Groningen-huurling ging alleen op de doelman van LA Galaxy af en schoot hard binnen. Na zijn doelpunt bleef hij stoïcijns voor het publiek staan, iets wat aantoont dat Hoesen op dit moment een spits met vertrouwen is. Andrew Tarbell maakte nog een eigen goal waardoor het 3-2 werd, maar San Jose plaatste zich mede door de goal van Hoesen voor de halve finale van de US Open Cup.

Hoesen gaf afgelopen week aan dat hij na zijn huurperiode graag in de MLS wil blijven, omdat 'Groningen niet de beste keuze' bleek te zijn voor de man van Limburg. Voor zijn periode in Groningen speelde de aanvaller voor Fortuna Sittard, Fulham, HJK Helsinki, Ajax en PAOK Saloniki. Overigens wordt ex-Vitessenaar Valeri Qazaishvili ploeggenoot van Hoesen bij San Jose Earthquakes.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen