Tete gepresenteerd in Lyon: "Het was een moeilijk jaar"

10 juli 2017, 13:31

Deze maandag staat voor Kenny Tete in het teken van zijn officiële presentatie bij Olympique Lyon. De 21-jarige rechtsachter heeft zijn periode bij Ajax achter zich gelaten en heeft voor vijf jaar getekend in Zuid-Frankrijk. De Oranje-international is blij dat hij daar weer met een schone lei kan beginnen.

Voor ongeveer 4 miljoen euro is Tete naar Lyon gegaan. "Ik kon naar veel clubs", sprak de nieuwe ploeggenoot van onder meer Memphis Depay en Bertrand Traoré tijdens zijn presentatie. "Maar ik had een heel goed gevoel bij de voorzitter en coach van Lyon. Ik ben heel blij dat ik hier kan tekenen. Een teamgenoot heeft me bovendien veel positieve dingen over Lyon verteld. Het is een geweldige club met een roemruchte geschiedenis, een mooi stadion en een geweldige sfeer. Deze dingen waren zeer belangrijk voor mij."

Tete hoopt dat er een mooie tandem ontstaat aan de rechterflank van Lyon, waar hij zijn maatje Traoré treft. "We kunnen zeer goed met elkaar overweg en kunnen daarom snel voor automatismen zorgen. Mijn belangrijkste kwaliteit is om tegenstanders uit te schakelen en ik kan ook in het centrum uit de voeten", zegt de back, die vooral hoopt dat het een positiever jaar voor hem zal worden. "Mijn laatste seizoen bij Ajax was niet echt positief. Het was een moeilijk jaar voor mij", stelt Tete. "Toch ben ik nog steeds positief. Het waren puur beslissingen van de coach", doelt Tete op Peter Bosz.

Voorzitter Jean-Michel Aulas zegt dat hij verheugd is met de komst van Tete. "Dit was een prioriteit van de club. Hij wilde, samen met zijn familie, graag naar ons komen", aldus de preses van Lyon. Ook coach Bruno Génésio is in zijn nopjes. "Dit was een echte kans. Hij past perfect in het profiel. We zijn ervan overtuigd dat het een succesverhaal wordt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen