Oranje-vrouwen langs Wales in laatste oefenduel voor EK

9 juli 2017, 21:57   Bijgewerkt: 12 juli 2017, 16:52

De Oranje-vrouwen hebben de laatste oefenwedstrijd voor de start van het EK in eigen land in een overwinning om weten te zetten. Op Het Kasteel in Rotterdam werd Wales eenvoudig met 5-0 aan de kant gezet. Op 16 juli staat de openingswedstrijd van het EK tegen Noorwegen op het programma.

Nog voor rust stond Oranje op een 2-0 voorsprong. Lieke Martens en Danielle van de Donk tekenden voor de doelpunten. In de tweede helft ging de ploeg van Sarina Wiegman verder waar het gebleven was. Vivianne Miedema scoorde twee keer en bracht zo de stand op 4-0. Het slotakkoord was vervolgens voor Mandy van den Berg.

Daarmee kennen de Oranje-vrouwen een goede generale repetitie voor de start van het EK. Naast Noorwegen neemt Nederland het in poule A ook nog op tegen Denemarken (20 juli) en België (24 juli). De nummers één en twee gaan door naar de kwartfinales.