Oranje onder 19 hoort later diagnose Piroe: "Tekenen zijn goed"

6 juli 2017, 21:09

Oranje onder 19 moet afwachten hoe veel schade spits Joël Piroe heeft opgelopen. De PSV'er werd donderdag in het  EK-duel met Engeland vroeg uit de wedstrijd gebeukt. Behalve Piroe, verloor Nederland ook de wedstrijd tegen Engelsen (1-0).

Piroe was maandag tegen Duitsland (4-1) met een hattrick nog de grote man. Bij een kopduel kreeg hij een elleboog van Easah Suliman in zijn nek. Piroe verloor zijn bewustzijn. "Een oneerlijk duel", oordeelt Stekelenburg op OnsOranje. "Joël zei meteen dat hij door wilde spelen, maar hij stond te tollen op zijn benen, dus dat was uitgesloten."

Het PSV-talent hoefde niet naar het ziekenhuis en keerde met de selectie terug naar het hotel. "Het is nog te vroeg om van een hersenschudding te spreken. Morgen voeren we enkele testen uit om tot een definitieve diagnose te komen. Joël heeft een enorme bult achter zijn oor, maar de eerste tekenen zien er goed uit."

Nederland kan zondag in de laatste groepswedstrijd tegen Bulgarije de halve finale alsnog bereiken. "Ik verwacht ook niet dat wij Bulgarije zomaar even wegtikken, want dat land heeft in het kwalificatietoernooi regerend Europees kampioen Frankrijk uitgeschakeld. Geen misselijke ploeg dus. Maar het feit blijft dat het wel de minste ploeg in de poule is en dat geeft ons moed om een goed resultaat neer te zetten."

Lees hier het wedstrijdverslag: Oranje onder 19 verliest op EK in slotfase van Engeland

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen