Lens wijst Eredvisie af: "Ik wil paar jaar in buitenland spelen"

Lens wijst Eredvisie af: "Ik wil paar jaar in buitenland spelen"

5 juli 2017 – Eredivisie-clubs kunnen zich de moeite voor Jeremain Lens besparen. De 29-jarige aanvaller wil de komende jaren in het buitenland blijven. Momenteel houdt Fenerbahçe hem in de wachtkamer. Lens, eigendom van Sunderland, wil in het nieuwe seizoen graag terug naar de club waaraan hij afgelopen jaar werd verhuurd.

"Mijn interesse gaat nu niet uit naar de Eredivisie. Ik wil nog een paar jaar in het buitenland voetballen", laat Lens weten aan FOX Sports. "Als Fenerbahçe concreet was geweest, dan had ik daar alweer gezeten. Ik weet niet wat de redenen zijn waarom er nog geen aanbieding is gedaan. Er is alleen gepraat, ik heb niets op papier."

Lens wil graag duidelijkheid, maar vermoedt dat de Turkse topclub eerst iemand moet verkopen om hem te kunnen halen. "Ik lees in de media dat Fenerbahçe op mij aan het wachten is, maar ik heb helemaal geen aanbod gezien waarop ik kan reageren. "Ik wil graag terug naar Fenerbahçe. Maar als zij niet kunnen of niet willen handelen, dan neem ik andere clubs ook serieus. Er is wel wat contact geweest links en rechts, maar nog niets concreet."

Bij Sunderland, dat degradeerde uit de Premier League, beschikt Lens nog over een tweejarig contract.

gerelateerd