Feest in Barcelona: Messi verlengt contract tot medio 2021

5 juli 2017, 11:37

Lionel Messi heeft, zoals verwacht, zijn toekomst verbonden aan FC Barcelona. De Argentijnse dribbelaar blijft zijn Catalaanse werkgever trouw en heeft tot medio 2021 bijgetekend. De wereldster lag aanvankelijk nog maar tot medio 2018 onder contract in Camp Nou, waardoor het voor Barça zeer belangrijk was om werk te maken van de veelbesproken contractverlenging.

De verbintenis zou volgens Spaanse media een tweezijdige optie voor nog een extra jaar hebben, maar daar wordt niets over gezegd in de officiële aankondiging van het grote nieuws. Als Messi zich op 15 juli weer in Catalonië meldt, zal hij spoedig zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis zetten. Spaanse media melden ook dat de vijfvoudig winnaar van de Gouden Bal een afkoopsom van maar liefst 300 miljoen euro in zijn contract zal hebben staan.

Messi heeft de voetbalwereld veroverd in zijn dertien seizoenen bij Barcelona. De Argentijn maakte maar liefst 507 doelpunten in 583 officiële wedstrijden voor Barcelona, waarmee de dribbelaar onder meer vier Champions Leagues, acht landstitels, vijf Copa del Reys, zeven Spaanse Supercups, drie Europese Supercups en drie club-WK's won. Als 13-jarige mannetje kwam Messi in 2000 terecht bij Barcelona.

Luis Suárez en Neymar verlengden hun contract bij Barça afgelopen seizoen al tot de zomer van 2021.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen