KNVB-directeur: "Iedereen tevreden stellen is een illusie"

4 juli 2017, 15:43

De KNVB ligt al een tijdje in de clinch met de clubs uit de Tweede en Derde Divisie, met name omdat er onenigheid was over de instroming van de beloftenploeg in de top van het amateurvoetbal. Omdat er onvrede was over deze ontwikkeling, gaan de voetbalbond en de clubs opnieuw om de tekentafel zitten. Directeur amateurvoetbal Jan-Dirk van der Zee van de KVNB gaat in op de situatie.

Afgelopen woensdag kwamen 160 clubvoorzitters van amateurverenigingen bijeen om het over de nieuwe competitieopzet te hebben en dat vindt Van der Zee heel goed, zo zegt hij in een column op de KNVB-website. "Vanaf het moment dat ik bij de KNVB begon te werken (zomer 2015, red.), heeft het gerommeld onder de Tweede en Derde divisie. Alsof we een huis kochten waarvan de financiering niet rond wilde komen en dat vol zat met verborgen gebreken. Eerst het gedoe over de licentievoorwaarden, toen de contractspelers en het eindigde met de onmin over de beloftenteams", aldus Van der Zee, die blij is met de bijeenkomst met alle clubvoorzitters. "Achteraf gezien hadden we deze bijeenkomst veel eerder moeten organiseren."

Van der Zee ziet als directeur amateurvoetbal bij de KNVB dat de invoering van de veelbesproken voetbalpiramide stroef verloopt. "Als je het mij vraagt hebben we in de fase van de besluitvorming te weinig tijd genomen voor de concrete invulling", stelt hij. De vergadering met de clubvoorzitters heeft met terugwerkende kracht voor goede input voor de te nemen maatregelen gezorgd. "Er is wederzijds begrip ontstaan en overeenstemming over onze gezamenlijke vervolgstappen. Zo is afgesproken geen extra beloftenteams meer toe te laten en de KNVB-directies gaan met hun achterban terug naar de tekentafel. Daar werken ze aan een oplossing die past bij het oorspronkelijke doel van de Tweede en Derde divisie: komen tot één competitie met meer strijd, uitdaging en kansen."

"Het is overigens een illusie om te denken dat we straks iedereen tevreden kunnen stellen met de nieuwe oplossingsrichtingen", stipt Van der Zee wel aan. "Voetbal kent nu eenmaal veel emoties en nog meer belangen. Het is aan de KNVB om een heldere koers neer te zetten, waarin iedereen zich zal herkennen. Wij willen namelijk maar één ding: zoveel mogelijk mensen verenigen om van het voetbal te genieten. Daarbij spelen we nooit op de man maar altijd op de bal. Die belofte verdient het voetbal. "

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen