Groningen denkt serieus aan huur van Chelsea-back Kane

3 juli 2017, 09:41

FC Groningen bekijkt de mogelijkheden om Todd Kane van Chelsea naar het Noordlease Stadion te halen. Het zal dan gaan om een huurconstructie met de kampioen van Engeland. De rechtsback speelde eerder op huurbasis voor NEC. Daarnaast is Bryan Linssen op weg naar de uitgang.

"In principe zijn wij niet zo'n voorstander van huren, helemaal niet als er geen optie tot koop kan worden bedongen zoals bij onze Japanse aanwinst Ritsu Doan", zegt algemeen directeur Hans Nijland tegen het Dagblad van het Noorden. "Met Chelsea valt over zo'n constructie niet te praten. Toch willen we wel in gesprek met Kane om te kijken hoe hij er voor staat en of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Eén of maximaal twee huurlingen in de selectie vind ik nog te accepteren."

Linssen

Groningen dreigt Linssen te verliezen. Hij ontbrak zaterdag op de eerste training van de Trots van het Noorden. Nijland: "Wij hebben Bryan uiteraard ook contractverlenging aangeboden. Daar wilde hij helaas niet op ingaan. Aangezien zijn contract na dit seizoen afloopt, kunnen wij belangstelling voor zo'n speler niet negeren. We kunnen het ons als FC Groningen simpelweg niet te vaak permitteren om een speler transfervrij de deur uit te laten lopen. Wij hebben destijds tenslotte ook 850.000 euro voor hem op tafel gelegd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen