Duitsland verslaat Chili en wint eerste Confederations Cup

Duitsland verslaat Chili en wint eerste Confederations Cup

2 juli 2017 – Voetbal is een eenvoudig spelletje van elf tegen elf, en op het einde winnen de Duitsers. Deze befaamde uitspraak is ook vandaag weer waarheid gebleken. Nadat Jong Duitsland vorige week zich kroonde tot Europees Kampioen, wist Die Mannschaft vandaag de Confederations Cup naar zich toe te trekken. Chili begon erg sterk aan de wedstrijd, maar kwam van een koude kermis thuis. Een doelpunt van Lars Stindl in de eerste helft bleek genoeg voor de Duitse overwinning: de einstand was 0-1.Zoals bekend speelde Duitsland dit toernooi zonder vele van haar sterspelers, en zo ontbraken ook in de finale onder andere Mats Hummels, Mesut Özil en Toni Kroos. Chili begon wel in haar sterkste opstelling, en speelde vanaf het begin van de wedstrijd als een wervelwind: het zette gigantisch veel druk op de bal en nam het doel van Marc-André ter Stegen meermaals onder vuur. Duitsland kwam totaal niet in het stuk voor, maar voetbal blijft onvoorspelbaar: onze oosterburen kwamen in de 20ste minuut totaal tegen de verhoudingen in op voorsprong.

Nadat Charles Aranguiz, Alexis Sánchez, Eduardo Vargas en Arturo Vidal namens Chili enkele kansen hadden gemist, was het de eerste de beste kans voor Duitsland die een doelpunt opleverde. Marcelo Diaz beging een fout in de opbouw en via Timo Werner en Stindl lag de bal razendsnel achter de kansloze Claudio Bravo: 0-1. Deze treffer bleek een waar kantelpunt in de wedstrijd.

Het spelbeeld veranderde namelijk compleet na de openingsgoal: Duitsland kwam steeds beter in de wedstrijd en Chili had duidelijk een mentale tik gekregen door de onterechte achterstand. Chili creëerde steeds minder, en Duitsland vergrote via Leon Goretzka tot twee keer toe bijna de voorsprong. Gescoord werd er in de eerste helft echter niet meer, en dus gingen de ploegen met een 0-1 tussenstand richting de kleedkamers.

In de tweede helft trok Chili veel ten aanval, maar moesten de Zuid-Amerikanen op hun hoede blijven voor de razende counters van Duitsland. La Roja kon haar goede spel van het begin van de wedstrijd niet hervinden en wist niet tot grote kansen te komen. Via de watervlugge Goretzka, Werner en Julian Draxler stichtte de huidige wereldkampioen gevaar, maar ook Duitsland kwam in de eerste fase na rust niet tot scoren.

In de 74ste minuut was daar de eerste echte kans in de tweede helft voor Chili, maar Vargas zijn schot werd gepakt door Ter Stegen. Een minuut later kreeg Vidal een schotkans van dichtbij, maar vuurde de middenvelder over. De Chileense invaller Ángelo Sagal was vervolgens dichtbij een treffer, maar ook hij schoot over. Chili kwam ondanks het slotoffensief niet meer tot scoren, en dus won Duitsland zonder veel van haar sterren de Confederations Cup en is de ploeg van Joachim Löw de absolute topfavoriet voor het WK in Rusland volgend jaar.


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 10 april 2020

  2. donderdag 9 april 2020

  3. woensdag 8 april 2020