Saúl gevierde man in Spanje: "Ik zal dit nooit vergeten"

28 juni 2017, 10:24   Bijgewerkt: 28 juni 2017, 10:30

Saúl Ñíguez gaf dinsdagavond zijn visitekaartje af op het EK voor spelers onder 21 jaar. De technicus van Atlético Madrid was met een hattrick goud waard in de met 3-1 gewonnen halve finale tegen de generatiegenoten van Italië. Saúl, die zijn drie goals in een tijdsbestek van ruim twintig minuten produceerde, is op deze woensdagochtend de man in de spotlights in Spanje.

Saúl genoot, met de wedstrijdbal in zijn handen, na van zijn weergaloze optreden. "Dit was mijn eerste hattrick in het profvoetbal", jubelde de speler van Atlético. "Dit zal ik nooit vergeten. Toch draait het om het team: Spanje heeft een sterke ploeg en het gaat daarom niet om één speler. Toch is het mooi om doelpunten te maken", aldus Saúl, die nu voor de EK-winst gaat tegen Duitsland. "Zij hebben ook een heel goede ploeg en dezelfde filosofie als wij."

Complimenten kreeg Saúl in de Spaanse kranten, maar ook van Jong Spanje-coach Albert Celades. "Hij speelde echt goed. Hij haalt bij zijn club ook al tijden een topniveau. Dat lukt hem ook bij Jong Spanje en het grote Spanje. Hij verschijnt vaak in de vijandelijke zestien, maar verricht ook defensief veel werk. Hij heeft veel kwaliteiten en is zeer gretig. Het Spaanse voetbal gaat nog veel plezier aan hem beleven. Het is een genot om naar hem te kijken", stelde Celades.

Ook collega-middenvelder Marcos Llorente was lovend. "De drie doelpunten van Saúl waren echt geweldig. Alle treffers waren zeer belangrijk. Hij heeft de wedstrijd doodgemaakt. We weten allemaal hoe belangrijk hij voor het team is. Hopelijk kan hij het ook in de finale laten zien", aldus Llorente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen