Vitesse kiest in kader van cultuurbewaking voor Rankovic

26 juni 2017, 15:10

Vitesse heeft een opvolger gevonden voor Andy Myers, die vorig seizoen de assistent van hoofdcoach Henk Fraser was maar terugkeerde naar zijn vaderland Engeland. Aleksandar Rankovic heeft zich als rechterhand van Fraser bij de technische staf gevoegd. De voormalig middenvelder van onder meer Vitesse en ADO Den Haag heeft voor één seizoen getekend in de Gelredome.

Rankovic is iemand die Vitesse goed kent, aangezien hij tussen 2002 en 2005 tot 72 eredivisiewedstrijden kwam in dienst van de Arnhemmers. Na zijn actieve spelerscarrière was de 38-jarige oud-middenvelder als jeugdcoach bij ADO Den Haag. Nu was het, vindt hij, tijd voor een nieuwe stap. "De belangrijkste reden om voor Vitesse te kiezen is het werken met Henk Fraser. Ik ken zijn karakter en zijn manier van werken. Dat zijn zeker pluspunten geweest in mijn beslissing. En ik keer terug naar Vitesse, de club waar ik drie hele mooie jaren heb gehad", aldus Rankovic.

Waar Rankovic lovend is over Fraser, is dat andersom ook het geval. "Samen met Mo Allach hebben we een aantal namen op papier gezet. In onze ogen is Aleksandar de meest logische en waardige vervanger van Andy Myers", stelt Fraser op de clubwebsite. "Ik zag hem als speler al als een echte leider en als trainer wilden wij hem bij ADO Den Haag als snel bij het eerste halen. Hij koos destijds bewust voor de geleidelijke weg. Hij bleek bereid in zichzelf investeren en zichzelf te ontwikkelen. Daar heb ik respect voor. Met Aleksandar halen we een veeleisende trainer bij de staf die ook nog eens een Vitesse-verleden heeft."

Technisch directeur Mo Allach geeft aan dat de clubcultuur weer een boost krijgt dankzij de komst van Rankovic. "Naast kwaliteit is binding met een club enorm belangrijk. Niet voor niets hebben wij in de voorbije jaren meerdere oud-spelers toegevoegd aan de voetbalacademie. En bij het eerste elftal keerden dit seizoen Alexander Büttner, Ricky van Wolfswinkel en Kevin Diks terug. Aleksandar is de volgende voormalige Vitessenaar die terugkeert naar Arnhem. In de afgelopen seizoenen heeft hij als trainer al de nodige ervaring kunnen opdoen in de jeugd van ADO. Daarbij kent hij de werkwijze van hoofdtrainer Henk Fraser en andersom."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen