Vele bekenden pakken gouden primeur met Curaçao

26 juni 2017, 07:46

Voor de eerste keer in de historie heeft de nationale ploeg van Curaçao beslag gelegd op de Caribbean Cup. Met veel bekenden uit de Eredivisie wist de Curaçaose formatie Jamaica te verslaan in de finale van het Caribische toernooi: 2-1. Voormalig NAC Breda en FC Volendam-aanvaller Elson Hooi was de grote man aan de zijde van Curaçao.

Hooi nam beide doelpunten voor Curaçao voor zijn rekening. Met een van richting veranderde schuiver bepaalde de aanvaller van het Deense Vendsyssel FF na tien minuten de stand op 1-0. Nadat Derrick Harriott uit een vrije trap de 1-1 aantekende in de 82ste minuut, was het weer Hooi die na een aanval over de flank voor het doel verscheen en voor de late en beslissende 2-1 zorgde. De ingevallen Gino van Kessel verzorgde een fraaie assist.

Curaçao, sinds 2011 een zelfstandig FIFA-lid en de mondiale nummer zeventig, heeft zich met haar eerste Caribbean Cup-winst – vier jaar geleden werd er nog geen enkel groepsduel gewonnen – geplaatst voor de Gold Cup (7 tot 26 juli). Jamaica en halvefinalisten Martinique en Frans Guyana plaatsten zich ook voor dit toernooi in de Verenigde Staten. Martinique werd in de halve eindstrijd uitgeschakeld door Curaçao, waarvoor Rangelo Janga toen de winnende goal maakte. Curaçao zal Mexico, El Salvador en wederom Jamaica treffen op de Gold Cup.

Eloy Room, Dustley Mulder, Cuco Martina, Darryl Lachman, Leandro Bacuna, Jarchinio Antonio, Elson Hooi, Rangelo Janga en Gillian Justiana stonden in de basis bij Curaçao, dat zodoende veel bekenden uit de Nederlandse competitie herbergt. Remko Bicentini is de bondscoach van de Curaçaose ploeg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen