Duitsland groepswinnaar, ook Chili door na gelijkspel

Duitsland groepswinnaar, ook Chili door na gelijkspel

25 juni 2017 – Duitsland is tijdens de Confederations Cup als nummer twee in groep B geëindigd. Het land boekte mede dankzij twee doelpunten van Timo Werner een 3-1 zege op Kameroen. Chili had aan een 1-1 gelijkspel tegen Australië genoeg om als nummer twee de halve finales te bereiken.Duitsland-Kameroen
Het eerste doelpunt viel pas na rust. Na 48 minuten spelen was het Kerem Demirbay die de score opende voor Duitsland. Kameroen moest na ongeveer een uur verder met tien man. Ernest Mabouka kreeg de rode kaart, maar de scheidsrechter was er na overleg met de videoarbitrage van overtuigd dat Sebastien Siani de man was die de overtreding beging. Na het opnieuw bekijken van de beelden mocht Siani het veld weer in terwijl Mabouka weggestuurd werd.

Enkele minuten daarna kwam Duitsland op 2-0. Het was Timo Werner die voor zijn eerste doelpunt in het nationale elftal tekende. Met tien man kwam Kameroen toch nog terug. Vincent Aboubakar kopte de aansluitingstreffer binnen. Duitsland stelde snel weer orde op zaken en het was Werner met zijn tweede die voor de 3-1 eindstand zorgde. Amin Younes mocht kort voor tijd invallen en kreeg nog twee goede mogelijkheden. Scoren deed de Ajacied niet.

Chili-Australië
Australië kwam kort voor rust verrassend op voorsprong. James Troisi zorgde voor de openingstreffer in de Otkrytiye Arena. Chili kwam echter nauwelijks in de problemen en maakte er met nog iets meer dan twintig minuten te gaan weer 1-1 van. Martin Rodriguez tekende voor de gelijkmaker. Daar bleef het uiteindelijk ook bij, waardoor Chili als tweede eindigt in groep B.

Daarmee zijn de halve finales bekend. Portugal speelt aanstaande woensdag tegen Chili. Duitsland treft een dag later Mexico. Beide wedstrijden staan voor 20.00 uur op de planning.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 8 april 2020

  2. dinsdag 7 april 2020