Slowaken spreken van Duits-Italiaans akkoordje: "Een schande"

25 juni 2017, 14:12

Slowakije is boos op Duitsland en Italië. De Slowaken hadden op het EK onder 21 jaar kans op de halve finale, maar omdat Italië zaterdag met 1-0 won van Duitsland ging die stunt niet door. Pavel Hapal, bondscoach van de Slowaken, spreekt van een akkoordje.

Italië gaat als groepswinnaar naar de laatste vier, en Duitsland als beste nummer twee. Het was anders verlopen als Italië een tweede goal had gemaakt, of als Duitsland voor de gelijkmaker had getekend. In dat geval was Slowakije de beste nummer twee geweest. "Ik ben ongelooflijk teleurgesteld over wat de Duitsers en Italianen hebben laten zien. Het is een schande", citeert het Duitse persbureau SID Hapal.

Hapal pleit voor maatregelen. "Dit is geen fair-play, om op 0-1 te spelen. Zoiets maakt geen deel uit van het voetbal. Iemand moet iets doen, ook als het zo'n groot land als Duitsland betreft. Ik zou blij zijn als Engeland en Spanje in de finale komen." Ook Slowaakse media spreken van een schande. "Een verschrikkelijk theater, een voetbalparodie".

Horst Hrubesch, technisch directeur van de Duitse bond, trekt zich weinig aan de van ophef. "Het lijkt mij normaal dat je in de laatste vijf, zes minuten geen risico's meer neemt." Hrubesch was als speler betrokken bij 'Het bedrog van Gijon' tijdens het WK 1982 in Spanje. West-Duitsland en Oostenrijk gooiden het destijds op een akkoordje. De Duitsers wonnen met 1-0, en dat was ook voldoende voor Oostenrijk. Algerije viel buiten de boot.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen