Getafe keert via play-offs terug in Primera Division

24 juni 2017, 22:57

Getafe is terug in de Primera Division. De club uit Madrid was in de finale van de Spaanse nacompetitie over twee wedstrijden te sterk voor Tenerife. Eerder deze week verloor Getafe op Tenerife (1-0), maar maakte die nederlaag zaterdagavond ongedaan. De Azulones wonnen met 3-1.

Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Alejandro Faurlin en Dani Pacheco zorgen binnen een kwartier voor een 2-0 voorsprong. Anthony Lozano maakte rap de aansluitingstreffer voor Tenerife, maar Pacheco zorgde in de slotfase van de eerste helft voor de belangrijke 3-1. Wat volgde was een spannende tweede helft, omdat Tenerife maar een goal nodig had voor promotie. Die viel niet en zo is Getafe een jaar na de degradatie terug op het hoogste niveau van Spanje.

In de reguliere competitie waren Levante en Girona al gepromoveerd. Als nummer drie plaatste Getafe zich voor de play-offs. Tenerife was als vierde geëindigd in de Segunda Division. In de eerste ronde rekenden zij af met Huesca en Cadiz. De promovendi nemen de plekken in de Primera Division over van degradanten Granada, Osasuna en Sporting Gijon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen