Olic beëindigt carrière: "Ik hang schoenen aan de wilgen"

24 juni 2017, 17:13

Ivica Olic stopt als profvoetballer. De 37-jarige spits uit Kroatië heeft dat besluit zaterdag bekendgemaakt. Hij twijfelde al openlijk over wel of niet doorgaan. In de nadagen van zijn carrière stond Olic onder contract bij 1860 München.

"Ik heb besloten om mijn voetbalschoenen aan de bekende wilgen te hangen", laat Olic weten aan Bild. "Ik denk dat ik met opgeheven hoofd afscheid kan nemen." De Kroaat kijkt terug op een rijke carrière. Hij werd onder andere kampioen van Duitsland en Rusland, pakte twee Duitse bekers en won met CSKA Moskou de UEFA Cup.

Olic speelde voor onder andere Dinamo Zagreb, CSKA, Bayern München, Hamburger SV en VfL Wolfsburg. "Ik ben gelukkig. Ik heb veel plezier gehad. Telkens heb ik alles gegeven. Voor mij is het een droom geweest om op zo'n hoog niveau te spelen."

Zijn laatste club is 1860 München, waarmee hij afgelopen seizoen degradeerde naar het derde niveau van Duitsland. Later werd bekend dat de club zijn proflicentie vanwege geldproblemen kwijtraakte en daarmee in het amateurvoetbal terechtkomt. Olic wil betrokken blijven bij de voetbalwereld, maar in welke hoedanigheid weet hij nog niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen