Liverpool neemt Salah voor 42 miljoen over van Roma

22 juni 2017, 22:21

Liverpool heeft de transfer van Mohamed Salah afgerond. De 25-jarige Egyptenaar doorstond donderdag de medische test. De komst van Salah zat er al een tijdje aan te komen.Zowel Liverpool als zijn oude club AS Roma hebben de deal nu bevestigd. 

De Egyptenaar tekende een contract voor meerdere jaren. Over de precieze lengte doet Liverpool geen mededelingen. Het zou gaan over een vijfjarig contract. Roma meldt via de officiële kanalen dat met de transfer 42 miljoen euro gemoeid is. Dit bedrag kan door bonussen maximaal acht miljoen euro hoger uitvallen. Daarmee is hij de duurste Afrikaanse speler ooit. Eerder was dat Sadio Mané, zijn nieuwe teamgenoot bij Liverpool.

"Ik ben erg blij om hier te zijn", zegt Salah op de website van The Reds. Hij speelde eerder ook voor FC Basel, Chelsea en Fiorentina. "Mohamed is de perfecte mix van ervaring en potentie. Dit is een hele mooie transfer", aldus manager Jürgen Klopp. "Hij kent de Premier League, weet hoe het is om in de Champions League te spelen en is een van de belangrijkste spelers van zijn land."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen