Molenaar is realistisch: "Structuur en duidelijkheid"

22 juni 2017, 15:41

Deze donderdag stond voor Roda JC Kerkrade in het teken van de officiële perspresentatie van Robert Molenaar, de nieuwe coach van de eredivisionist uit Limburg. De opvolger van Yannis Anastasiou, die voor één jaar getekend heeft met een optie voor een extra seizoen, hamert bij zijn nieuwe werkgever met name op twee elementen: structuur en duidelijkheid.

Na periodes als jeugdtrainer bij Excelsior en AZ en een dienstverband als assistent-trainer bij NEC stond Molenaar als coach op eigen benen bij RKSV Halsteren en FC Volendam. Zijn functie bij Roda JC is dus zijn eerste klus als eindverantwoordelijke op het hoogste niveau. "Vijf jaar terug stippelde ik een pad uit met de doelstelling om als trainer werkzaam te zijn in de Eredivisie. Vanzelfsprekend ben ik dan ook enorm blij dat dit nu gelukt is en ik deze prachtuitdaging aan mag gaan bij Roda JC", zegt Molenaar.

De voormalig verdediger weet wat hem te doen staat in het Parkstad Limburg, waar afgelopen seizoen na veel onrust en hectiek ternauwernood lijfsbehoud gerealiseerd werd. "De club wil terug naar de basis en bouwen aan een nieuwe toekomst, zo zie ik het ook voor me", zegt de 48-jarige Molenaar op de clubwebsite. "De belangrijkste kernwaarden zijn structuur en duidelijkheid aanbrengen richting de toekomst. Natuurlijk wil ik aanvallend voetbal spelen en het liefst de tegenstander 'bij de strot pakken', maar helaas gaat dat niet altijd 90 minuten lang. Daarom moeten we vooral realistisch blijven. De club heeft een imposant stadion, een rijke historie en fans die eisen dat de mouwen worden opgestroopt en er hard gewerkt wordt. Dat zijn ook kenmerken die bij mij passen."

De nieuwe technisch directeur Harm van Veldhoven is content met Molenaars aanstelling. "Robert past binnen de filosofie en binnen de benadering hoe wij aan de toekomst van Roda JC willen gaan bouwen met elkaar. Een man bovendien met een heldere voetbalvisie."

Op 2 juli leidt Molenaar voor het eerst een training bij Roda JC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen