Oscar acht duels geschorst na veroorzaken vechtpartij

22 juni 2017, 15:31

Oscar moet acht wedstrijden brommen. De nationale voetbalbond van China heeft de Braziliaanse middenvelder van Shanghai SIPG voor die periode geschorst omdat hij afgelopen weekend in het duel met Guangzhou R&F een massale vechtpartij veroorzaakte. Ook moet de 25-jarige speler een boete van 5.200 euro betalen.

Oscar schoot in het duel met Guangzhou R&F, ogenschijnlijk met opzet, twee keer een bal tegen een tegenstander aan. Dat leidde tot een massaal handgemeen tussen de spelers van beide clubs op het veld. Volgens de Chinese voetbalbond heeft de actie van Oscar een grote negatieve impact gehad op het profvoetbal in het land. De bond heeft discipline hoog in het vaandel staan en tolereert dergelijk gedrag niet.

Hoewel de Chinese voetbalbond er anders over denkt, viel het volgens Oscar allemaal wel mee. "De tegenstander in diskrediet brengen? Dat is niet waar", sprak hij na afloop volgens persbureau Sina. "Ik ben een zeer toegewijde speler en vind het belangrijk om een echte sportman te zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen