Maradona hekelt Sampaoli: "Weet nog minder dan Bauza"

20 juni 2017, 16:20

Diego Maradona vindt dat Jorge Sampaoli nooit bondscoach van Argentinië had moeten worden. Hij noemt de opvolger van Edgardo Bauza achterbaks en stelt dat zijn aanstelling alleen maar te danken is aan één goede prestatie als bondscoach van Chili.

Volgens Maradona is Sampaoli eigenlijk een realtief onbekende naam. "Als hij de finale van de Copa America niet had gewonnen met Chili dan zou zelfs zijn eigen familie niet weten wie hij is", sneert de oud-voetballer in gesprek met de Argentijnse tv-zender TyC. "Hij weet nog minder dan zijn voorganger Bauza." Ondanks het feit dat Sampaoli zijn eerste twee duels als bondscoach won, vindt Maradona dat hij verkeerde keuzes maakte. Als voorbeeld noemt hij het niet opstellen van Sergio Agüero. "Hij zorgt juist voor snelheid en dynamiek op het veld."

Dat Maradona het niet zo heeft op Sampaoli komt door een gebeurtenis bij Sevilla. Sampaoli was toen trainer bij de club waar Pluisje in 1992 een jaar speelde. "Hij belde me om te zeggen dat Sevilla een eerbetoon aan me wilde brengen. Maar toen werd hij bondscoach en heb ik nooit meer iets van hem gehoord. Het was achterbaks."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen