Ling gaat Eindhoven adviseren: "Neemt enorm netwerk mee"

20 juni 2017, 15:40

Tscheu La Ling gaat FC Eindhoven van advies voorzien. Dit komt voort uit een samenwerking die de Jupiler League-club aangaat met het Slowaakse AS Trencín, waarvan Ling eigenaar is. Beide clubs gaan elkaar versterken op het gebied van scouting, trainingsmethodes en fysieke programma's. De samenwerking is minimaal voor één jaar.

In de praktijk houdt dit in dat Ling veel inspraak heeft bij de samenstelling van de selectie. Daarnaast draagt hij een nieuwe trainer aan. "Hij neemt bovendien een enorm netwerk met zich mee", zegt Eindhoven-voorzitter Frans Janssen tegen het Eindhovens Dagblad.

Op het clubkanaal voegt Janssen daaraan toe: "We willen middels deze samenwerking de sportieve visie herijken en de knowhow bij AS Trencín optimaal benutten. Na het formaliseren van deze samenwerking kunnen we verder in onze zoektocht naar een nieuwe trainer die past binnen de visie en samenwerking."

Trencín werd in 2015 en 2016 kampioen van Slowakije. Ling was eerder adviseur bij Ajax, waar hij opstapte. De oud-voetballer stond bovendien bekend als vertrouweling van Johan Cruijff.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen