Duitsland maakt het zich onnodig moeilijk en boekt kleine zege

19 juni 2017, 18:52

In groep B op de Confederations Cup heeft Duitsland met moeite gewonnen van Australië. De ploeg van Joachim Löw had voor rust al een monsterscore kunnen neerzetten, maar verzuimde dit. Hierdoor werd het uiteindelijk een krappe 3-2 overwinning. 

Duitsland kende een voortvarende start. Julian Brandt stoomde goed op en behield vervolgens goed het overzicht, waarna Lars Stindl de bal kon binnenschieten. De wereldkampioen was vele malen beter, maar verzuimde snel verder weg te lopen. Dit lag vooral aan Sandro Wagner, die een keer met het hoofd en een keer met links naast schoot. Verder was Brandt verreweg de gevaarlijkste bij Duitsland, maar zijn schoten werden steeds gekeerd door Matthew Ryan.

De nalatigheid van de Duitsers in de afronding werd tien minuten voor rust bijna afgestraft, maar oud-PEC Zwolle-verdediger Trent Sainsbury kopte net naast uit een vrije trap. Niet lang daarna maakte Tom Rogic alsnog gelijk. Zijn eerste schot werd geblokt, maar vervolgens schoot hij alsnog de 1-1 tegen de touwen. De reactie van Duitsland liet niet lang op zich wachten. Leon Goretzka werd in het strafschopgebied neergelegd en Julian Draxler maakte vanaf de stip gelijk de 1-2.

Ditmaal duwde Duitsland wel door. Goretzka tekende direct na de pauze voor de derde treffer van Die Mannschaft. Bernd Leno - die niet vrijuit ging bij de 1-1 - bracht de spanning toch onnodig terug. Hij loste een van richting veranderd schot, waarna Tomi Juric (oud-Roda JC) van dichtbij binnentikte. Leno kreeg de kans zich een paar keer positief te laten zien met een paar aardige reddingen, al stonden deze niet in verhouding met zijn fouten. De grootste kans was uiteindelijk nog voor Duitsland, maar Timo Werner raakte de paal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen