Oscar schiet ballen tegen spelers aan: wedstrijd escaleert

19 juni 2017, 16:45

Oscar heeft een flink vuurtje gesticht tijdens een wedstrijd in China. De middenvelder van Shanghai SIPG, die vorig jaar voor miljoenen werd overgenomen van Chelsea, schoot de bal tijdens het duel met Guangzhou R&F (1-1) hard tegen twee tegenstanders aan en veroorzaakte daarmee een vechtpartij op het veld.

Nadat Oscar de bal tegen de tegenstanders aan schoot, kwamen er diverse spelers woedend op hem afgerend. De Braziliaan werd gevloerd en veel medespelers en stafleden kwamen hem toen helpen. De kwaadwillenden werden uit elkaar gehaald, alvorens beide ploegen een speler met een rode kaart van het veld gestuurd zag worden. Daarnaast kregen er drie spelers een gele prent.

Oscar werd na afloop geconfronteerd met het feit dat hij de situatie veroorzaakte. "De tegenstander in diskrediet brengen? Dat is niet waar", zei hij volgens persbureau Sina. "Ik ben een zeer toegewijde speler en vind het belangrijk om een echte sportman te zijn", sprak Oscar, wiens manager Andre Villas-Boas steunende woorden sprak. "Oscar is geen vieze speler", sprak de manager. "Ik denk dat hij wat passie en vechtersspirit wilde laten zien. Hij wilde het team helpen in de intense wedstrijd. Dit soort conflicten moet uiteraard voorkomen worden."

De beelden:

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen