Spanje geeft met ruime zege visitekaartje af op EK onder 21

17 juni 2017, 22:54

Spanje onder 21 jaar heeft zijn visitekaartje afgegeven op het EK. De titelfavoriet klopte zaterdagavond Macedonië in het Poolse Gdynia. In het eerste duel voor beide landen op dit toernooi werd het maar liefst 5-0 voor de Spanjaarden.

De ploeg van bondscoach Albert Celades gaf Macedonië geen enkel moment het idee dat er iets te halen viel. Binnen een kwartier maakten Saúl (Atlético Madrid) en Marco Asensio (Real Madrid) twee wereldgoals. Saul scoorde met een omhaal. Het doelpunt van zijn collega Assensio was minstens van dezelfde schoonheid. Van een meter of 25 legde hij de bal in de kruising. Gérard Deulofeu (AC Milan) gooide de wedstrijd met een rake penalty nog voor rust definitief in het slot.

Asensio maakte in de tweede helft zijn hattrick compleet. De revelatie van Real schoot tien minuten na rust de 4-0 binnen. Kers op de taart was de effectieve rush vanaf eigen helft, die hij vervolgens afrondde en daarmee de eindstand bepaalde.

Spanje speelde het duel met het machteloze Macedonië met een aantal bekende namen. Naast de doelpuntenmakers hadden Héctor Bellerin van Arsenal en Denis Suarez van FC Barcelona ook een basisplaats. De Zuid-Europeanen spelen dinsdag de topper van de poule tegen Portugal, dat al won van Servië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen