Engeland pakt dankzij Pickford punt op EK Onder-21

16 juni 2017, 23:57

De openingswedstrijd op het EK Onder-21 tussen Engeland en Zweden eindigde vrijdag in een doelpuntloos gelijkspel. De Engelse beloften mochten Everton-aanwinst Jordan Pickford bedanken voor het punt, want tien minuten voor tijd stopte de doelman een strafschop.

In de eerste helft gebeurde er bijzonder weinig. Pas na rust vielen er meer kansen te noteren. De grootste mogelijkheid was voor Zweden via Pawel Cibicki. Zijn poging raakte echter de lat. Tien minuten voor tijd kreeg Zweden een uitgelezen kans op de openingstreffer en de drie punten. Na een overtreding op Linus Wahlqvist gaf de arbiter namelijk een strafschop.

Wahlqvist ging zelf achter de bal staan, maar Pickford bracht redding op zijn inzet. Daardoor eindigde het duel uiteindelijk in een 0-0 gelijkspel. Bij Zweden begon FC Groningen-middenvelder in de basis. Muamer Tankovic kwam in de tweede helft binnen de lijnen. Bij Engeland mocht Lewis Bakker beginnen.