Van Wolfswinkel kent Basel al goed dankzij Neeskens

15 juni 2017, 14:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ricky van Wolfswinkel zal naar eigen zeggen weinig tijd nodig hebben om zich aan te passen aan het leven en het voetbal in Zwitserland. De spits, die voor 5 miljoen euro door FC Basel is overgenomen van Vitesse, kent zijn nieuwe woonplek al goed door zijn schoonouders. Johan Neeskens, de vader van zijn vrouw Bianca, woont in Zwitserland.

"Ik ken Zwitserland al een beetje en dat gaat me wel helpen", zegt Van Wolfswinkel in een video van Basel over zijn nieuwe avontuur. "Ik kwam hier minimaal al twee keer per jaar. Dat maakt het wel makkelijker. De ouders van mijn vrouw leven hier. De vader van haar is Johan Neeskens, natuurlijk een legende in het voetbal. We hebben ze vaak bezocht. Daarom ken ik Zwitserland goed. En er is hier maar één club: Basel", glimlacht Van Wolfswinkel.

"Het was moeilijk om bij Vitesse weg te gaan", zegt Van Wolfswinkel verder. "Ik wilde alleen weg bij een speciale kans, een speciale club. Dat is Basel. Dit was de club waar ik op hoopte, ik ben zeer blij om hier te zijn. Ze spelen altijd goed en aanvallend voetbal, met veel goals. Dat is belangrijk voor een spits. Ik kan hier in de Champions League spelen en daarnaast willen ze kampioen worden en de beker winnen. Er is veel om naar uit te kijken", stelt de spits, die afgelopen seizoen twintig keer voor Vitesse scoorde in de Eredivisie en bovendien de bekerfinale tegen AZ besliste met twee goals.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen