Dessers hoopt op Nigeria: "Grote concurrentie in België"

15 juni 2017, 07:19

Als zoon van een Belgische vader en Nigeriaanse moeder hoopt Cyriel Dessers voor het Nigeriaanse elftal uit te mogen komen. De nieuwe spits van FC Utrecht was nog nooit echt in beeld bij de nationale ploeg van België of Nigeria, maar heeft zich met zijn uitstekende seizoen bij NAC Breda in de kijker gespeeld.

Dessers wordt nauwlettend in de gaten gehouden door scouts van Nigeria. "Ik concentreer me nu op Utrecht, maar als er iets uit de bus komt bij Nigeria, dan zou dat mooi zijn", reageert de 22-jarige spits in Het Nieuwsblad op de situatie. "Ik moet realistisch zijn. De concurrentie bij België is heel groot met Lukaku, Batshuayi, Origi, Benteke en nu ook Dimata. Ze zijn allemaal nog jong. Bij Nigeria zijn er ook topspitsen, maar daar komt misschien wel een plaatsje vrij", schat Dessers in.

De aanvaller maakte afgelopen seizoen maar liefst 22 doelpunten in de Jupiler League en zeven goals in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Bij Nigeria zitten op dit moment spitsen als Kelechi Iheanacho (Manchester City), Ahmed Musa (Leicester City) en Olarenwaju Kayode (Austria Wien) in de selectie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen