'Te oude' Ranieri krijgt dispensatie: weg ligt vrij voor Nantes

'Te oude' Ranieri krijgt dispensatie: weg ligt vrij voor Nantes

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 juni 2017 – De Franse voetbalbond maakt een uitzondering voor Claudio Ranieri. De Italiaan mag aan de slag bij FC Nantes, terwijl hij volgens de regels te oud is. LFP, verantwoordelijk voor de twee hoogste voetbaldivisies, heeft laten weten dat Ranieri dispensatie krijgt.

Dit najaar wordt Ranieri 66, maar schrijven de LFP-regels voor dat coaches van 65 jaar of ouder niet mogen werken in de Ligue 1. Echter wil FC Nantes graag in zee met de werkloze trainer en vroeg de club dispensatie aan. Dinsdagmiddag liet de LFP via de officiële kanalen weten dit verzoek te honoreren.

Officieel is Ranieri nog geen trainer van Nantes. Het is wachten totdat de Fransen met een bevestiging komen. De trainer is werkloos na zijn ontslag bij Leicester City, die hij een seizoen eerder kampioen van Engeland maakte.

Bij Nantes gaat Ranieri werken bij de nummer zeven van Frankrijk. Hij treft daar onder meer oud-Ajacied Kolbeinn Sigthorsson.

Lees ook: Opmerkelijk: 'te oude' Ranieri in wachtkamer voor Nantes

Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd