Speciaal jaar voor Aké: "Nu wel weer tijd om te spelen"

15 juni 2017, 10:31

Het seizoen begon voor Nathan Aké nog met het doel om vlieguren te maken bij AFC Bournemouth, maar het ging vervolgens heel snel met de verdediger. Na een half jaar werd de 22-jarige Hagenaar teruggeroepen door Chelsea en aan het einde van het seizoen maakte hij zelfs zijn debuut in het Nederlands elftal. Toch kwam hij ondertussen in Londen maar weinig aan spelen toe. "Daarom is het nu tijd om te spelen."

Speciaal jaar

"Het was een speciaal jaar voor mij", blikt Aké terug in gesprek met FCUpdate.nl. "Ik ging van veel spelen bij Bournemouth, waar het lekker ging, naar minder speeltijd bij Chelsea. Maar het was wel een mooi signaal dat ik eerder werd teruggeroepen door mijn goede prestaties. Ik heb dit seizoen een aantal goede wedstrijden gespeeld en dat heeft uiteindelijk zelfs tot Oranje geleid. Ik kan wel spreken van een goed jaar", glimlacht de bescheiden Aké.

Alle opties open

Toch kan het talent er niet omheen. Toen Chelsea hem terughaalde, had hij toch op wat meer speeltijd gehoopt. In het uitduel met Everton kreeg hij zeven minuten van Conte, thuis tegen Watford maakte hij de negentig minuten vol toen de titel al binnnen was. "Natuurlijk had ik op meer gehoopt. Je wilt toch altijd zoveel mogelijk spelen. Aan de andere kant weet je echter ook dat er een heel goed basiselftal voor je staat. Het ging ook gewoon erg goed met Chelsea en dan is het moeilijk om er zo één, twee, drie tussen te komen", aldus Aké.

Belangrijke stap

"Ik weet zelf niet of er al wat speelt. Dat laat ik aan mijn zaakwaarnemer over. Ik heb tegen hem gezegd dat ik me eerste wilde focussen op het Nederlands elftal en even niets wilde horen. Nu het seizoen afgelopen is, zullen er wel dingen gaan spelen", verwacht Aké, nog tot 2020 onder contract staat bij Chelsea en in Engeland liefkozen de 'Baby-Gullit' genoemd wordt. "Ik hoor dat wel vaak, maar ik heb bij Oranje niet tegen Ruud Gullit gezegd dat hij zijn haar moet laten groeien, haha", lacht Aké. Omdat de zoon van een Ivoriaanse vader na zijn basisplek tegen Marokko (1-2 winst) inviel in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg, mag hij niet meer voor Ivoorkust uitkomen.

Door: Koen Jans 

[photo,107036,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen