Verrassend nieuws bij PSV: Moreno verkast naar Roma

13 juni 2017, 14:51

Verrassend nieuws uit Eindhoven, op deze dinsdagmiddag. Héctor Moreno verruilt PSV voor AS Roma. De Italiaanse topclub heeft de komst van de Mexicaanse international officieel wereldkundig gemaakt. De centrumverdediger heeft in Rome een contract tot medio 2021 getekend.

Zo lang als de soap rond Moreno's komst naar PSV in 2015 duurde, zo verrassend komt het nieuws over zijn plotselinge transfer naar Roma. De 29-jarige verdediger werd nog helemaal niet in verband gebracht met de Italiaanse grootmacht. Moreno werd in 2016 met PSV kampioen van Nederland, iets wat hem in 2009 al lukte bij AZ. Naast zijn periodes in Alkmaar speelde de 79-voudig international van Mexico ook voor Espanyol en het Mexicaanse UNAM.

"Ik ben zeer blij met mijn transfer naar Roma", zegt de nieuwe teamgenoot van Kevin Strootman. "Dit is echt een zeer belangrijke stap in mijn carrière. Ik hoop dat ik mijn individuele kwaliteiten tentoon kan spreiden en kan bijdragen aan een succesvolle periode van Roma", aldus Moreno, die afgelopen seizoen maar liefst zeven keer trefzeker was in 32 eredivisiewedstrijden voor PSV.

Monchi, de veelgeprezen technisch directeur die Sevilla verruild heeft voor Roma, had Moreno al lang op zijn radar staan. "Hij was al lange tijd een target van mij. Gelukkig waren de omstandigheden geschikt om hem naar Roma te halen. Hij is een centrumverdediger met veel internationale ervaring en past perfect in het profiel van de speler waar wij naar op zoek waren", aldus Monchi. Met de overgang van Moreno is naar verluidt 5 miljoen euro gemoeid.

Moreno bereidt zich op dit moment met Mexico voor op de Confederations Cup, die komende zaterdag van start gaat in Rusland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen