Neymar volgens onderzoek meest waardevolle speler

13 juni 2017, 12:15

Neymar is de meest waardevolle speler ter wereld. Althans, dat concludeert het team van CIES Football Observatory na een wetenschappelijk onderzoek naar de transferwaarde van profspelers. Met een geschatte waarde van 210,7 miljoen euro voert de aanvaller van FC Barcelona deze lijst aan.

De looptijd van het contract en de leeftijd van de speler zijn natuurlijk belangrijk in het onderzoek van CIES Football Observatory, maar het is toch interessant om te kijken welke spelers de grootste waarde vertegenwoordigen. Achter Neymar bevinden Dele Alli (155,1 miljoen), Harry Kane (153,6 miljoen), Lionel Messi (151,7 miljoen) en Antoine Griezmann (150,3 miljoen euro) zich in de top-vijf. Cristiano Ronaldo staat met een waarde van 112,4 miljoen euro op de elfde plaats.

Georginio Wijnaldum is de hoogst genoteerde Nederlander. Met een transferwaarde van 59,9 miljoen euro staat hij als 57ste genoteerd op de ranking van CIES. Virgil van Dijk is de nummer 85 met 46,6 miljoen euro, Vincent Janssen staat als 101ste gerangschikt met 43 miljoen euro.

De berekening is gebaseerd op bijna tweeduizend transfers, die geanalyseerd zijn op basis van prestaties en status van spelers en clubs, contracten, leeftijd en posities. De Premier League wordt het meest vertegenwoordigd, voor achtereenvolgens La Liga, de Serie A, de Bundesliga en de Ligue 1. De jongste speler in de ranking is Kylian Mbappé, met een waarde van 93 miljoen euro.

De lijst is hier in te zien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen